Sikil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sikil
Soles2.jpg
Dlamakan wong lanang lan wadon
Latin pes
Arteri dorsalis pedis, medial plantar, lateral plantar
Saraf medial plantar, lateral plantar, deep fibular, superficial fibular
MeSH Foot
Dorlands/Elsevier Foot

Sikil iku sawijining struktur anatomi sing ana ing sadhéngah vertebrata. Iki minangka pérangan pungkasan (terminal) sing nyangga bobot lan nyebabaké bisa mlaku.

Sikil lan ugel-ugel sikil ing manungsa iku sawijining struktur mékanik sing kuwat lan komplèks, ngandhut 26 balung, 33 sendhi, lan punjul satus otot, tendon, lan ligamen.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Podiatry Channel, Anatomy of the foot and ankle

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Sikil ing KamusWiki.
Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena