Faring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Faring, saka basa Yunani, pharynx, iku tenggorok utawa kerongkongan. Sebutan iki mliginé dianggo ing èlmu kadhokteran.

Fungsi[besut | besut sumber]

Faring dipigunaaké kanggo piranti ambegan lan pancernaan. Manawa kanggo manungsa, faring uga dipigunaaké kanggo piranti artikulasi suwara.

Priksanana uga[besut | besut sumber]