Faring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Faring, saka basa Yunani, pharynx, iku tenggorok utawa kerongkongan. Sebutan iki mligi dianggo ing èlmu kadhokteran.

Fungsi[besut | besut sumber]

Faring dipigunaaké kanggo piranti ambegan lan pancernaan. Manawa kanggo manungsa, faring uga dipigunaaké kanggo piranti artikulasi suwara.

Priksanana uga[besut | besut sumber]