Faring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Faring, saka basa Yunani, pharynx, iku tenggorok utawa kerongkongan. Sebutan iki utamané dianggo ing èlmu kedhokteran.

Fungsi[besut | besut sumber]

Faring dipigunaaké kanggo alat ambegan lan pancernaan. Menawa kanggo menungsa, faring uga dipigunaaké kanggo alat artikulasi suwara.


Priksanana uga[besut | besut sumber]