Faring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Faring, saka basa Yunani, pharynx, iku tenggorok utawa kerongkongan. Sebutan iki mligi dianggo ing èlmu kadhokteran.

Fungsi[besut | besut sumber]

Faring dipigunaaké kanggo piranti ambegan lan pancernaan. Manawa kanggo manungsa, faring uga dipigunaaké kanggo piranti artikulasi suwara.

Priksanana uga[besut | besut sumber]