Usus buntu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Usus buntu (sekum) ing sistem pancernan manungsa

Usus buntu utawa sekum (Basa Latin: caecus, "wuta") ing istilah anatomi iku sawijining kantung kang gumandheng marang usus panyerepan sarta pérangan kolon munggah saka usus gedhé. Organ iki ditemoaké ing mamalia, manuk, lan sapérangan jinis reptil. Sapérangan gedhé herbivora duwé sekum sing gedhé, éwadéné karnivora eksklusif duwé sekum sing cilik, kang sapérangan utawa kabèh diganti déning umbai cacing.

Pranala njaba[besut | besut sumber]