Usus buntu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Usus buntu (sekum) ing sistem pancernan menungsa

Usus buntu utawa sekum (Basa Latin: caecus, "wuta") ing istilah anatomi iku sawijining kantung kang gumandheng marang usus panyerepan sarta bagéyan kolon munggah saka usus gedhé. Organ iki ditemoaké ing mamalia, manuk, lan sapérangan jinis reptil. Sebagéyan gedhé herbivora duwé sekum sing gedhé, éwadéné karnivora eksklusif duwé sekum sing cilik, kang sebagéyan utawa kabèh diganti déning umbai cacing.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Usus_buntu&oldid=1000088"