Usus buntu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Usus buntu (sekum) ing sistem pancernan manungsa

Usus buntu utawa sekum (Basa Latin: caecus, "wuta") ing istilah anatomi iku siji kantung kang gumandheng marang usus panyerepan sarta pérangan kolon munggah saka usus gedhé. Organ iki ditemoaké ing mamalia, manuk, lan sapérangan jinis reptil. Sapérangan gedhé hèrbivor duwé sekum sing gedhé, éwadéné karnivora eksklusif duwé sekum sing cilik, kang sapérangan utawa kabèh diganti déning umbai cacing.

Pranala njaba[besut | besut sumber]