Kantung empedu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kantung empedu (wernané ijo) ing sistem pancernan manungsa.

Kantung empedu (Basa Inggris: gallbladder) iku organ wangun woh pir kang bisa nyimpen kurang luwih 50 ml empedu sing dibutuhaké awak kanggo prosès pancernan. Kantung empedu manungsa dawané kurang luwih 7–10 cm lan wernané ijo tuwa - dudu amarga warna jaringané, nanging amarga warna cuwèran empedu sing dikandhung. Organ iki gumandheng karo ati lan usus rolas driji liwat saluran empedu.

Pranala njaba[besut | besut sumber]