Cangkem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Tutuk)
Skema nglintang tutuk, kuping, faring, lan laring

Cangkem (krama: cangkem, krama inggil: tutuk) iku dalan kanggo mlebuné panganan lan banyu kang diduwèni manungsa lan kéwan. Cangkem racaké ana ing sirah lan lumrahé dadi pérangan awal saka sistem pancernaan lengkap kang pungkasané ing anus.

Pérangan awak sing dumunung ana ing sajeroning lan saubengé cangkem ya iku: