Cangkem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Tutuk)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Skema nglintang tutuk, kuping, faring, lan laring

Cangkem (krama: cangkem, krama inggil: tutuk) iku dalan kanggo mlebuné panganan lan banyu kang diduwèni manungsa lan kéwan. Cangkem racaké ana ing sirah lan lumrahé dadi pérangan awal saka sistem pancernaan lengkap kang pungkasané ing anus.

Pérangan awak kang dumunung ana ing sajeroning lan saubengé cangkem ya iku: