Amandhel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tonsil ing njero rongga tutuk.

Amandhel (tonsil) yaiku tumpukan lapisan kang wujudé tisu kang manggon ana ing sisih mburi krongkongan. Amandhel kalebu bagéyan sistem kakebalan awak, kang didhesain kanggo ngayomi awak kanthi njebak baktèri lan virus kang mlebu ing awak liwat tutuk.

Radhang[sunting | sunting sumber]

Radhang amandhel yaiku nalika amandhel wis ora kuwat ngalangi infèksi kang asring kadadéyan. Radhang amandhel biasané disebabaké amarga virus kang uga bisa dadi panyebab lara flu biasa. Radhang amandhel uga disebabaké amarga baktèri tinentu. Tandha yèn kena radhang yaiku amandhel asring katon.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amandhel&oldid=830832"