Amandhel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tonsil ing njero gronggongan tutuk.

Amandhel (tonsil) yaiku tumpukan lapisan kang wujudé tisu kang manggon ana ing sisih mburi krongkongan. Amandhel kalebu pérangan sistem kakebalan awak, kang didhesain kanggo ngayomi awak kanthi njebak baktèri lan virus kang mlebu ing awak liwat tutuk.

Radhang[besut | besut sumber]

Radhang amandhel yaiku nalika amandhel wis ora kuwat ngalangi infèksi kang asring kadadéan. Radhang amandhel lumrahé disebabaké amarga virus kang uga bisa dadi jalaran lara flu biyasa. Radhang amandhel uga disebabaké amarga baktèri tinentu. Tandha yèn kena radhang yaiku amandhel asring katon.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]