Amandhel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tonsil ing njero rongga tutuk.

Amandhel (tonsil) ya iku tumpukan lapisan kang wujudé tisu kang manggon ana ing sisih mburi krongkongan. Amandhel kalebu bagéyan sistem kakebalan awak, kang didhesain kanggo ngayomi awak kanthi njebak baktèri lan virus kang mlebu ing awak liwat tutuk.

Radhang[besut | besut sumber]

Radhang amandhel ya iku nalika amandhel wis ora kuwat ngalangi infèksi kang asring kadadéyan. Radhang amandhel biasané disebabaké amarga virus kang uga bisa dadi panyebab lara flu biasa. Radhang amandhel uga disebabaké amarga baktèri tinentu. Tandha yèn kena radhang ya iku amandhel asring katon.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amandhel&oldid=965712"