Lengen

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lengen
Upperarm.jpg
Lengen ndhuwur manungsa

Jroning anatomi, lengen iku saka anggota badan ndhuwur kéwan sikil loro. Istilah iki bisa dipigunakaké sacara analogi kanggo struktur liya, kaya siji saka pasangan anggota badan ndhuwur kéwan sikil papat, utawa lengen gurita.

Ing primata, lengen ngalami adaptasi ya iku kanggo mènèk lan pegawéyan trampil liyané. Sendhi ing bahu ngidinaké lengen bisa obah jroning bidhang mubeng sing amba, sauntara anané loro balung lengen ngarep sing bisa silih ngubengi ngidinaké jinis gerakan tambahan liya.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lengen&oldid=1054490"