Lengen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lengen
Upperarm.jpg
Lengen ndhuwur manungsa

Jroning anatomi, lengen iku salah siji saka anggota badan ndhuwur kéwan sikil loro. Istilah iki bisa dipigunakaké sacara analogi kanggo struktur liya, kaya siji saka pasangan anggota badan ndhuwur kéwan sikil papat, utawa lengen gurita.

Ing primata, lengen ngalami adaptasi yakuwi kanggo mènèk lan pegawéyan trampil liyané. Sendhi ing bahu ngidinaké lengen bisa obah jroning bidhang mubeng sing amba, sauntara anané loro balung lengen ngarep sing bisa silih ngubengi ngidinaké jinis gerakan tambahan liya.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lengen&oldid=822623"