Lengen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lengen
Upperarm.jpg
Lengen ndhuwur manungsa

Sajeroning anatomi, lengen iku saka anggota badan ndhuwur kéwan sikil loro. Istilah iki bisa dipigunakaké kanthi analogi kanggo struktur liya, kaya siji saka pasangan anggota badan ndhuwur kéwan sikil papat, utawa lengen gurita.

Ing primata, lengen ngalami adhaptasi ya iku kanggo mènèk lan pegawéyan trampil liyané. Sendhi ing bahu ngidinaké lengen bisa obah sajeroning babagan mubeng sing amba, sauntara anané loro balung lengen ngarep sing bisa silih ngubengi ngidinaké jinis obahan tambahan liya.

Pranala njaba[besut | besut sumber]