Rambut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rambut

Rambut utawa (rékma) tukul ing mèh kabèh pérangan awak, kajaba èpèk-èpèk lan sikél, mata, lan lambé.[1] Rambut kng na sirah ndadèkaké tetep ngrasa anget. Rambut asring uga disebut wulu kang ana ing irung, kupéng lan sekitar mata kanggo nlindungi organ-organ kasebut sak lebu ln partikel-partikel liyané.[1] Alis lan wulu mata nglindungi mata kanti cara ngurangi cahaya lan partikel kang ngenani organ paningal kasebut. Semono uga rambut-rambut alus kang ana ing awak kang nyediakaké keangetan lan perlindungan kanggo kulit.[1] Rambut uga dadi bantalan kang nglindungi awak saka tatu.[1]

Bagéan-bagéan rambut[sunting | sunting sumber]

  • Hair shaft utawa batang rambut yaiku bagean rambut kang metu saka lan ana ing sakduwuré kulét.[1]
  • Arrector pili muscle utawa otot areaktor pili yaiku otot cilik kang nèmpèl ing folikel rambut.[1]
  • Sebaceous gland utawa kelenjar minyak yaiku kelenjar micrisopik kang fungsiné ngetokaké sebum (minyak) lan uga kanggo nglindungi saka kuman.[2]
  • Hair follicle utawa folikel rambut yaiku kantung cilik wadhah kanggo oyot rambut.[1]
  • Hair papilla yaiku perangan kng ana ing folikel paling ngisor lan tugasé nampa nutrisi saka folikel. Ing kéné panggonan rambut sakbeneré tukul.[1]

Catetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h http://www.hd.co.id/info-kesehatan/tentang-rambut
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng iternet1

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

http://www.hd.co.id/info-kesehatan/tentang-rambut



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rambut&oldid=813892"