Irung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Irung
Neus1.jpg
Irung manungsa

Irung, sacara anatomi yakuwi panonjolan sing ana ing golongan vertebrata sing ngandhut nostril, kanggo nyaring udara ing ambegan. Irung minangka sawijining istilah, bisa uga digunakna kanggo nuduhaké pucuking samubarang kaya irungé montor mabur.

Irung manungsa[besut | besut sumber]

Irung iku bagéan sing paling nonjol ing rai, sing fungsiné kanggo nyedhot udara ambegan, nyaring udara,ngangetaké udara pernafasan, uga nduwèni peran sajeroning resonansi swara.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sistem ambegan - sunting

Irung | Rongga irung | Faring | Laring | Trakea | Paru-paru | Zona pangubung | Zona respiratori

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena