Tlapak tangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar tlapak tangan

Tlapak tangan (basa Inggris: Palm), iku pérangan mjero saka tangan. Tangan manungsa ing pérangan iki disebut metacarpus kanthi lima driji sing kahubung ing sendhi ugel-ugel tangan/carpus. Saben driji, diwiwiti saka sing paling cedhak karo driji jempol ya iku:

  • Driji panuding utawa ing basa Inggris:index finger) (med./lat.:digitus secundus manus, pointer finger, tawa forefinger
  • Driji tengah (ing basa Inggris: middle finger (med./lat.:digitus me´dius lan kondhang minangka digitus tertius)
  • Driji manis (ing basa Inggris: ring finger (med./lat.:digitus annula´ris-Annulus)
  • Driji jenthik (ing basa Inggris: little finger (med./lat.:digitus mi´nimus ma´nus utawa 'pinky'-Minime)

Driji jempol kahubung karo trapezium) dumunung ing pinggir, sajajar karo lengen.