Alat kelamin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Piranti kelamin utawa organ sèksual iku kabèh pérangan anatomi awak makluk urip sing magepokan karo reprodhuksi sèksual lan dadi péranganing sistem reprodhuksi ing sawijining organisme komplèks.

Jinis piranti kelamin kerep dadi panentu kelamin saka sawijining jinis organisme. Sajeroning sistem kelamin lanang-wadon, sing paling akrab karo manungsa, kaloka piranti kelamin sing fungsiné mrodhuksi spermatozoid (sèl kelamin lanang) lan piranti kelamin sing sèl endhog (sèl kelamin wadon). Sajeroning organisme lanang, organ sing magepokan antarané penis utawa hemipenis lan skrotum, déné organisme wadon duwé vulva, vagina, utawa kloaka.

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena