Usus gedhé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papané usus gedhé (large intestine) ing sistem pancernan menungsa

Usus gedhé utawa kolon ing anatomi iku bagéyan usus antarané usus buntu lan rektum. Fungsi utamané organ iki ya iku nyerep banyu saka feses. Ing mamalia, kolon kapérang saka kolon munggah (ascending), kolon malang (transverse), kolon mudhun (descending), kolon sigmoid, lan rektum. Bagéyan kolon saka usus buntu tekan tengahing kolon malang asring sinebut "kolon tengen", éwadéné bagéyan sisané asring sinebut "kolon kiwa".

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Usus_gedhé&oldid=1102809"