Usus gedhé

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Papané usus gedhé (large intestine) ing sistem pancernan menungsa

Usus gedhé utawa kolon ing anatomi iku bagéyan usus antarané usus buntu lan rektum. Fungsi utamané organ iki ya iku nyerep banyu saka feses. Ing mamalia, kolon kapérang saka kolon munggah (ascending), kolon malang (transverse), kolon mudhun (descending), kolon sigmoid, lan rektum. Bagéyan kolon saka usus buntu tekan tengahing kolon malang asring sinebut "kolon tengen", éwadéné bagéyan sisané asring sinebut "kolon kiwa".

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Usus_gedhé&oldid=966949"