Usus gedhé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Papané usus gedhé (large intestine) ing sistem pancernan manungsa

Usus gedhé utawa kolon ing anatomi iku pérangan usus antarané usus buntu lan rektum. Fungsi mligi organ iki ya iku nyerep banyu saka feses. Ing mamalia, kolon kapérang saka kolon munggah (ascending), kolon malang (transverse), kolon mudhun (descending), kolon sigmoid, lan rektum. Pérangan kolon saka usus buntu tekan tengahing kolon malang asring sinebut "kolon tengen", éwadéné pérangan sisané asring sinebut "kolon kiwa".

Pranala njaba[besut | besut sumber]