Usus penyerepan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Diagram ileum lan organ-organ kang gegandhengan

Usus panyerepan utawa ileum iku bagéyan pungkasan saka usus alus. Ing sistem pancernan menungsa, ) iki dawané kurang luwih 2–4 m lan papané sawisé duodenum lan jejunum, lan diterusaké déning usus buntu. Ileum duwé pH antarané 7 lan 8 (nétral utawa basa sithik) lan fungsiné nyerep vitamin B12 lan garam-garam empedu.

Pranala njaba[besut | besut sumber]