Lambung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lambung
Stomach diagram.svg
Lokasi lambung sajeroning awak.
Illu stomach.jpg
Rincian
Sarafceliac ganglia, vagus[1]
Getah beningceliac preaortic lymph nodes[2]
Pengenal
LatinVentriculus
YunaniGaster
MeSHD013270
TA98A05.5.01.001
TA22901
FMA7148
Terminologi anatomi

Lambung (ꦭꦩ꧀ꦧꦸꦁ), iku organ badan sawisé kerongkongan kang gunané kanggo ngalusaké utawa nyerna panganan kang dileg lan nyerep sari utawa nutrisi panganan kang wigati kanggo badan. Ing kéwan kang mamah biak, panganan ing lambungLambung dicampur karo enzim-enzim pancernan, banjur ditokké manèh nuju tutuk kanggo dimamah sapisan manèh.

Anatomi lambung manungsa[besut | besut sumber]

Lambung dumunung antarané esophagus (kerongkongan) lan duodenum (pérangan wiwitan saka usus alus utawa small intestine). Dunungé ana ing sisih kiwa gronggongan weteng, pérangan ndhuwur lambung tumèmpèl ing diafragmadiafragma. Ing samburiné lambung dumunung pankréas.

Pérangan lambung[besut | besut sumber]

Lambung dipérang dadi patang pérangan, sabén pérangan duwé sèl lan fungsi kang béda. Patang Pérangan lambung yaiku:

Cardia pérangan kang namapa isi lambung saka kerongkongan.
Fundus kawangun déning lengkung organ pérangan ndhuwur.
Corpus Body pérangan utama.
Pylorus utawa antrum pérangan ngisor lambung kang ngothongaké isi lambung menyang usus alus.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Lambung ing KamusWiki.