Lambung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambung
Stomach diagram.svg
Lokasi lambung jroning awak.
Illu stomach.jpg
Diagram saka cancer.gov:
* 1. Body of stomach
* 2. Fundus
* 3. Anterior wall
* 4. Greater curvature
* 5. Lesser curvature
* 6. Cardia
* 9. Pyloric sphincter
* 10. Pyloric antrum
* 11. Pyloric canal
* 12. Angular notch
* 13. Gastric canal
* 14. Rugal folds

Work of the United States Government
Latin Ventriculus
Gray's subject #247 1161
Saraf celiac ganglia, vagus[1]
Getah bening celiac preaortic lymph nodes[2]
MeSH Stomach
Dorlands/Elsevier Stomach

Lambung (ꦭꦩ꧀ꦧꦸꦁ), iku organ badan sawisé kerongkongan kang gunané kanggo ngalusaké utawa nyerna panganan kang dileg lan nyerep sari utawa nutrisi panganan kang penting kanggo badan. Ing kewan kang mamah biak, panganan ing lambungLambung dicampur karo enzim-enzim pancernan, banjur ditokké manèh nuju tutuk kanggo dimamah sepisan manèh.

Anatomi lambung manungsa[besut | besut sumber]

Lambung dumunung ing antara esophagus (kerongkongan) lan duodenum (bagéan wiwitan saka usus alus utawa small intestine). Dunungé ana ing sisih kiwa rongga weteng, bagéan ndhuwur lambung tumèmpèl ing diafragmadiafragma. Ing samburiné lambung dumunung pankréas.

Pérangan lambung[besut | besut sumber]

Lambung dipérang dadi patang bagéan, sabén bagéan nduwèni sèl lan fungsi sing béda. Patang Bagéan lambung ya iku:

Cardia bagéan sing namapa isi lambung saka kerongkongan.
Fundus kawangun déning lengkung organ bagéan ndhuwur.
Corpus Body bagéan utama.
Pylorus utawa antrum bagéan ngisor lambung sing ngothongaké isi lambung menyang usus alus.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Lambung ing KamusWiki.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lambung&oldid=1101253"