Sistem pancernan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Diagram sistem pancernan manungsa pérangan weteng

Sistem pancernan utawa sistem gastroinstestin, iku sistem organ kéwan multisel kang nampa panganan, nyerna panganan mau dadi énérgi lan nutrien, sarta ngetokaké utawa mbuwang sisa prosès mau. Sistem pancernan kéwan siji lan sijiné bisa béda banget. Sistem pancernan panganan ing badan manungsa dibagi dadi 3 pérangan, ya iku prosès nglebur panganan kang dumadi ing tutuk nganti lambung. Sabanjuré ya iku prosès panyerepan sarining panganan kang dumadi ing usus. Banjur prosès ngetokaké utawa mbuwang sisa - sisa panganan liwat anus.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin