Sistem kekebalan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sistem kekebalan utawa sistem imun iku sistem pangreksan prabawa njaba biologis kang dilakoaké déning sél lan organ mirunggan ing siji organisme. Yèn sistem kekebalan kerja kanthi bener, sistem iki bakal ngreksa awak saka infèksi bakteri lan virus, sarta ngancuraké sél kanker lan dat asing liya ing njero awak. Yèn sistem kekebalan saya lemah, kemampuané ngreksa awak uga saya kurang, saéngga njalari patogèn, kalebu virus kang njalari mriang lan flu, bisa tumuwuh ing awak. Sistem kekebalan uga mènèhi pangawasan tumrap sél tumor, lan terhambatnya sistem iki uga wis dilapurké ngundhakaké résiko kena sapérangan jinis kanker.

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin