Organ (anatomi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mata, salah sawijining conto organ

Ing biologi, organ iku golongan jaringan kang nglakoaké sapérangan fungsi. Organ kéwan kanthi umum nyakup jantung, paru-paru, utek, mata, lambung, limpa, pankreas, ginjal, ati, usus, kulit, utérus, saluran urin, balung, lan liya-liyané. Organ tetuwuhan racaké nyakup oyot, batang, godhong, kembang, lan woh sarta wiji.

Saklompok organ kang gegandhéngan iku 'sistem organ'. Organel iku analog organ kanggo struktur sub-selular.

Sistem organ kéwan[besut | besut sumber]

Pisanana uga[besut | besut sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin