Organ (anatomi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mata, salah sawijining conto organ

Ing biologi, organ iku klompok jaringan sing nglakoaké sapérangan fungsi. Organ kéwan sacara umum nyakup jantung, paru-paru, utek, mata, lambung, limpa, pankreas, ginjal, ati, usus, kulit, utérus, saluran urin, balung, lan liya-liyané. Organ tetanduran biasané nyakup oyot, batang, godhong, kembang, lan woh sarta wiji.

Saklompok organ sing gegandhéngan iku 'sistem organ'. Organel iku analog organ kanggo struktur sub-selular.

Sistem organ kéwan[besut | besut sumber]

Pisanana uga[besut | besut sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Organ_(anatomi)&oldid=869066"