Usus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Usus manungsa

Usus iku péranganing sistem pencernaan kang diwiti saka lambung nganti anus. Usus kapérang dadi rong pérangan ya iku: usus cilikl lan usus gedhé (kolon). Usus cilik kapérang manèh dadi duodenum, jejunum, lan ileum, déné usus gedhé kapérang dadi cecum, kolon, lan rektum.[1] Sacara makroskopis, usus alus dipérang dadi duodenum, jejunum lan ileum kang sambung sinambung siji lan sijiné lan duwé struktur histologis amèh padha [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Geneser F. 1994. Buku Teks Histologi Jilid 2. Gunawijaya AF, penerjemah. Jakarta: Binarupa Aksara. Terjemahan saka: Textbook of Histology.