Usus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Usus manungsa

Usus iku pérangan saka sistem pencernaan sing diwiti saka lambung nganti anus . Usus kapérang sajeroning rong pérangan ya iku: usus cilikl lan usus gedhé (kolon). Usus cilik kapérang manèh dadi duodenum, jejunum, lan ileum, déné usus gedhé kapérang dadi cecum, kolon, lan rektum.[1] Sacara makroskopis, usus halus dipérang dadi duodenum, jejunum lan ileum sing sambung sinambung siji lan sijiné lan nduwèni struktur histologis amèh padha [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Geneser F. 1994. Buku Teks Histologi Jilid 2. Gunawijaya AF, penerjemah. Jakarta: Binarupa Aksara. Terjemahan saka: Textbook of Histology.