Pankréas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Pankreas)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kethokan ngarep weteng, nunjukaké pankreas lan duodenum.

Pankreas iku organ ing sistem pancernan kang duwé fungsi utama loro, yaiku ngasilaké enzim pancernan sarta sapérangan hormon penting kaya insulin. Pankreas ana ing bagéyan posterior weteng lan kenceng gandhéngané karo duodenum (usus rolas driji).

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus


Sistem endokrin - sunting

Kelenjar adrenal | Corpus luteum | Hipotalamus | Ovarium | Pankreas | Kelenjar paratiroid | Kelenjar pineal | Kelenjar pituitari | Testis | Kelenjar tiroid

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pankréas&oldid=864964"