Pankréas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kethokan ngarep weteng, nunjukaké pankreas lan duodenum.

Pankreas iku organ ing sistem pancernan kang duwé fungsi utama loro, ya iku ngasilaké enzim pancernan sarta sapérangan hormon penting kaya insulin. Pankreas ana ing bagéyan posterior weteng lan kenceng gandhéngané karo duodenum (usus rolas driji).


Sistem endokrin - sunting

Kelenjar adrenal | Corpus luteum | Hipotalamus | Ovarium | Pankreas | Kelenjar paratiroid | Kelenjar pineal | Kelenjar pituitari | Testis | Kelenjar tiroid


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pankréas&oldid=967479"