Pankréas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kethokan ngarep weteng, nunjukaké pankreas lan duodenum.

Pankreas iku organ ing sistem pancernan kang duwé fungsi utama loro, ya iku ngasilaké enzim pancernan sarta sapérangan hormon wigati kaya insulin. Pankreas ana ing pérangan posterior weteng lan kenceng gandhéngané karo duodenum (usus rolas driji).


Sistem endokrin - sunting

Kelenjar adrenal | Corpus luteum | Hipotalamus | Ovarium | Pankreas | Kelenjar paratiroid | Kelenjar pineal | Kelenjar pituitari | Testis | Kelenjar tiroid