Rektum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anatomi rektum lan anus

Rektum (Basa Latin: regere, "nglurusaké, ngatur") iku organ pungkasan saka usus gedhé ing sapérangan jenis mamalia kang pungkasané ing anus. Organ iki fungsiné dadi papan panyimpenan sauntara feses. Ngembangé dhindhing rektum amarga numpuké material ing njeron rektum bakal micu sistem saraf kang njalari pepénginan kanggo defekasi. Yèn defekasi ora dumadi, kerepé material bakal dibalèkaké ning usus gedhé, lan ing kono bakal ana panyerepan banyu manèh. Yèn defekasi ora dumadi kanggo periode kang suwé, bakal dumadi konstipasi lan feses dadi atos.

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rektum&oldid=813696"