Rektum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anatomi rektum lan anus

Rektum (Basa Latin: regere, "nglurusaké, ngatur") iku organ pungkasan saka usus gedhé ing sapérangan jinis mamalia kang pungkasané ing anus. Organ iki fungsiné dadi papan panyimpenan sauntara feses. Ngembangé dhindhing rektum amarga numpuké material ing njeron rektum bakal micu sistem saraf kang njalari pepénginan kanggo defekasi. Yèn defekasi ora dumadi, kerepé material bakal dibalèkaké ning usus gedhé, lan ing kono bakal ana panyerepan banyu manèh. Yèn defekasi ora dumadi kanggo periode kang suwé, bakal dumadi konstipasi lan feses dadi atos.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rektum&oldid=1000116"