Sistem saraf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sistem saraf kéwan ngoordhinasi aktivitas otot, monitor organ, mbentuk lan uga ngendhegaké lebonan saka indra, lan ngaktifké aksi. Komponèn utama ing sistem saraf ya iku neuron lan saraf, kang mainké peran wigati ing koordinasi. Ing makluk kang ora duwé utek, sistem saraf ora ngasilaké utawa nglakokaké pikiran, obahan lan émosi (lumpuh).

Sistem saraf manungsa dipérang dadi telu, ya iku saraf utek, saraf sungsum balung mburi, lan saraf tepi. Saraf utek lan saraf sungsum balung mburi iku saraf pusat. Ing saraf tepi, saraf nggandhéngaké saraf pusat karo indra lan otot. Saraf utek ibaraté chip ing komputer. Sistem saraf dhéwé wujud cabang saka sistem koordinasi saliyané sistem hormon lan sistem otot.

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin