Hipotalamus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Hipotalamus wujud pusat panampung kabèh informasi sing teka saka manéka warna arah lan bakal dikirimaké nuju manéka warna sel minangka siji pesen utawa minangka informasi lan ngasilaké siji gerak utawa aktivitas. Hipotalamus ora kalebu siji klanjer nanging bisa ditelaaké minangka siji hormon.hipotalamus ngirim siji sinyal nuju klanjer adrenal ya iku epinephrine lan neropinephrine. Hipotalamus iki mrodhuksi antideuretic hormone (ADH), oksitosin, lan regulatory hormones. Hipotalamus fungsiné minangka monitoring lan ngontrol manéka warna aktivitas saka awak sing akèh banget mau.


Sistem endokrin - sunting

Kelenjar adrenal | Corpus luteum | Hipotalamus | Ovarium | Pankreas | Kelenjar paratiroid | Kelenjar pineal | Kelenjar pituitari | Testis | Kelenjar tiroid