Organel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Skema sèl kéwan mirunggan kang nunjukaké komponèn subsel. Organel: (1) nukleolus (2) nukleus (3) ribosom (4) vesikula (5) retikulum endoplasma kasar (RE) (6) badan Golgi(7) Sitoskeleton (8) RE alus (9) mitokondria (10) vakuola (11) sitoplasma (12) lisosom (13) sentriol

Ing babagan biologi sèl, organel iku saka pérangan struktur kanthi fungsi mirunggan kang ngambang ing sitoplasma sèl eukariot. Biyèn, organel ditepungi kanthi migunakaké mikroskop, uga migunakaké fraksinasi sèl.

Sapérangan organel kang mungel asalé saka baktèri endosimbion:

Organel liyané kalebu:

Struktur-struktur liya kang ana kaitané:

Pirsanana uga[besut | besut sumber]