Organel

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Skema sel kéwan khusus sing nunjukaké komponèn subsel. Organel: (1) nukleolus (2) nukleus (3) ribosom (4) vesikula (5) retikulum endoplasma kasar (RE) (6) badan Golgi(7) Sitoskeleton (8) RE alus (9) mitokondria (10) vakuola (11) sitoplasma (12) lisosom (13) sentriol

Ing bidhang biologi sel, organel iku saka pérangan struktur kanthi fungsi khusus sing ngambang ing sitoplasma sel eukariot. Biyèn, organel ditepungi kanthi migunakaké mikroskop, uga migunakaké fraksinasi sel.

Sapérangan organel sing mungel asalé saka bakteri endosimbion:

Organel liyané klebu:

Struktur-struktur liya sing ana kaitané:

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Organel ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Organel&oldid=1031429"