Organel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Skema sèl kéwan mirunggan sing nunjukaké komponèn subsel. Organel: (1) nukleolus (2) nukleus (3) ribosom (4) vesikula (5) retikulum endoplasma kasar (RE) (6) badan Golgi(7) Sitoskeleton (8) RE alus (9) mitokondria (10) vakuola (11) sitoplasma (12) lisosom (13) sentriol

Ing babagan biologi sèl, organel iku saka pérangan struktur kanthi fungsi mirunggan sing ngambang ing sitoplasma sèl eukariot. Biyèn, organel ditepungi kanthi migunakaké mikroskop, uga migunakaké fraksinasi sèl.

Sapérangan organel sing mungel asalé saka baktèri endosimbion:

Organel liyané kalebu:

Struktur-struktur liya sing ana kaitané:

Pirsanana uga[besut | besut sumber]