Mémbran sèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Membran sèl)
Jump to navigation Jump to search

Mémbran sèl iku lapisan sing nglindhungi inti sèl lan sitoplasma. Mémbran sèl mbungkus organel-organel sajeroning sèl. Mémbran sèl uga minangka piranti transportasi tumrap sèl ya iku panggonan mlebu lan metuné zat-zat sing dibutuhaké lan ora dibutuhaké déning sèl. Struktur mémbran ana rong lapis lipid (lipid bilayer) lan duwé permeabilitas tinamtu saéngga ora kabèh molekul bisa ngliwati mémbran sèl.

Pranala njaba[besut | besut sumber]