Mémbran sèl

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Mémbran sèl iku lapisan sing nglindhungi inti sèl lan sitoplasma. Mémbran sèl mbungkus organel-organel jroning sèl. Mémbran sèl uga minangka alat transportasi tumrap sèl ya iku panggonan mlebu lan metuné zat-zat sing dibutuhaké lan ora dibutuhaké déning sèl. Struktur mémbran ana rong lapis lipid (lipid bilayer) lan nduwèni permeabilitas tinamtu saéngga ora kabèh molekul bisa ngliwati mémbran sèl.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mémbran_sèl&oldid=966881"