Mémbran sèl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mémbran sèl iku lapisan sing nglindhungi inti sèl lan sitoplasma. Mémbran sèl mbungkus organel-organel jroning sèl. Mémbran sèl uga minangka alat transportasi tumrap sèl yaiku panggonan mlebu lan metuné zat-zat sing dibutuhaké lan ora dibutuhaké déning sèl. Struktur mémbran ana rong lapis lipid (lipid bilayer) lan nduwèni permeabilitas tinamtu saéngga ora kabèh molekul bisa ngliwati mémbran sèl.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mémbran_sèl&oldid=870256"