Flagelum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Flagellum (jamak flagella) iku piranti obah (motile organ) awangun pecut ing sawatara organisme mawa sèl tunggal. Sawijining individu bisa nduwèni siji utawa luwih flagella. Contoné yakuwi alga mawa sèl tunggal Euglena viridis lan baktèri Escherichia coli.