Escherichia coli

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Escherichia coli
Klasifikasi èlmiah
Domain: Bacteria
Filum: Proteobacteria
Kelas: Gammaproteobacteria
Ordo: Enterobacteriales
Kulawarga: Enterobacteriaceae
Marga: Escherichia
Jinis: E. coli
Jeneng binomial
Escherichia coli
(Migula 1895)
Castellani and Chalmers 1919
Sinonim

Bacillus coli communis Escherich 1885

Escherichia coli, utawi saged dipunringkes E. coli, inggih punika salah satunggalipun spesies utami baktèri gram negatif.[1] E. Coli punika salah setunggalipun bakteri ingkang gesang wonten ing usus kéwan lan jalmi ingkang boten mbebayani.[1][2] Bakteri punika saged mbiyantu pencernaan wonten ing ususipun manungsa.[2] Bakteri E. Coli ingkang paling mbebayani dipunsebat 0157: H7 amargi ngasilaken racun ingkang banget laranipun lan saged damel mriang menawi wonten ing panganan utawi ombenan.[1] Panganan ingkang boten dipunresiki rumiyin kanthi sae kados bayem, selada, godhong bawang, utawi iwak dhendheng ingkang boten mateng saged ngakibataken infeksi bakteri punika.[1] Saged ugi kanthi konthak langsung antawisipun tiyang kalih ingkang astanipun boten resik. Ngunjuk susu ingkang boten dipunpasteurisasi ugi saged nyebabaken infeksi bakteri E. Coli.[1]

Gejalanipun Infeksi Escherichia Coli[besut | besut sumber]

Gejalanipun tiyang kénging inféksi bakteri punika inggih punika diaré lan weteng lara.[1] Biasanipun nembé ngraosaken sasampunipun tigang ngantos sekawan dinten sasampunipun kénging inféksi bakteri Escherichia Coli.[1] Laré ingkang umuripun nembé gangsal tahun lan tiyang ingkang sampun sepuh gampil kénging bakteri punika. Inféksi saged nyebar dhateng sél-sél dharah abrit lan ginjal. Èfèk jangka panjangipun inggih punika ginjal saged risak lan tiyang punika saged séda.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)E. Coli(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ a b (en)Epidemiology andTransmission of PathogenicEscherichia coli(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011) Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "internet2" defined multiple times with different content

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Escherichia_coli&oldid=978930"