Mitokondria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kondriosom utawa Mitokondria (mitochondrion', plural: mitochondria') iku organel papan lumakuné fungsi respirasi sèl makhluk urip. Respirasi minangka proses perombakan utawa katabolisme kanggo ngasilaké energiutawa tenaga kanggo prosès urip.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mitokondria&oldid=825428"