Mitokondria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mitokondria utawa Kondriosom (Ing. mitochondrion, plural: mitochondria) iku organel papan lumakuné fungsi respirasi sèl makhluk urip. Respirasi minangka proses perombakan utawa katabolisme kanggo ngasilaké energi utawa tenaga kanggo prosès urip.