Mitokondria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mitokondria utawa Kondriosom (Ing. mitochondrion, plural: mitochondria) iku organel papan lumakuné fungsi respirasi sèl makhluk urip. Respirasi minangka proses perombakan utawa katabolisme kanggo ngasilaké energi utawa tenaga kanggo prosès urip.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mitokondria&oldid=1070217"