Energi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Srengéngé yaiku sumber energi kanggo kauripan ing Bumi. Srengéngé ngasilake utamane energi termal, energi panas lan energi radian (cahya).

Ing fisika, energi iku properti saka obyek kang bisa ditransfer kanggo obyek liyane utawa diowahi menyang macem-macem bentuk.[1] "Kemampuan saka sistem kanggo nindakake karya" iku gambaran kang umum, nanging ora bener amarga energi ora kudu kasedhiya kanggo karya.[2] Kayata, ing Unit SI, energi diukur nganggo joule, lan siji joule wis ditetepake "kanthi mekanik", kang energi ditransfer kanggo obyek kanthi karya mekanik saka obah kadohan saka 1 meter marang gaya 1 Newton.[note 1] Nanging, ana akeh definisi sanès energi, gumantung ing konteks, kayata energi termal, energi radian, elektromagnetik, nuklir, etc., ngendi ukara asalé sing paling trep.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Energi (lan satuané) kerepé didèfinisikaké nganggo karya kang bisa dilakoni. Tapi, tèknisé iki mung kira-kira, amarga hukum térmodinamika kaping pindho artine karya kang bisa dilakoni sawijining system mesthi kurang saka energi total sistem, amarga panas buangan. Delok: Robert L. Lehrman (1973). "Energy is not the ability to do work" [Energi iku dudu kemampuan nglakoni karya] (PDF) (in basa Inggris). The Physics Teacher. 

Réferénsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Kittel, Charles; Kroemer, Herbert (1980-01-15). Thermal Physics (in Inggris). Macmillan. ISBN 9780716710882. 
  2. ^ Benno Maurus Nigg; Brian R. MacIntosh; Joachim Mester (2000). Biomechanics and Biology of Movement. Human Kinetics. p. 12. ISBN 9780736003315. 

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

  • Alekseev, G. N. (1986). Energy and Entropy [Energi lan Entropi] (in basa Inggris). Moskwa: Mir Publishers. 
  • Crowell, Benjamin (2011) [2003]. Light and Matter [Cahya lan Matèri] (in basa Inggris). Fullerton, California: Light and Matter. 
  • Ross, John S. (23 April 2002). "Work, Power, Kinetic Energy" [Karya, Daya, Energi Kinetik] (PDF). Project PHYSNET (in basa Inggris). Michigan State University. 
  • Smil, Vaclav (2008). Energy in nature and society: general energetics of complex systems [Energi ing alam lan masyarakat: energetika umum saka sistem komplèks] (in basa Inggris). Cambridge, USA: MIT Press. ISBN 0-262-19565-8. 
  • Walding, Richard; Rapkins, Greg; Rossiter, Glenn (1999-11-01). New Century Senior Physics [Fisika Senior Abad Anyar] (in basa Inggris). Melbourne, Australia: Oxford University Press. ISBN 0-19-551084-4. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Golèki Energy ing proyèk-proyèk wiki Wikimedia liyané:
Wiktionary-logo.svg Dhéfinisi kamus
Wikibooks-logo.svg Buku tèks
Wikiquote-logo.svg Kutipan
Wikisource-logo.svg Tèks sumber
Commons-logo.svg Gambar lan médhia

Cithakan:Prone to spam Cithakan:Z148

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Energi&oldid=1076500"