Gaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Gaya ing babagan ngèlmu fisika inggih punika samukawis ingkang saged dadosaken satunggaling samubarang ingkang gadhah massa ngalami percepatan.[1]. Gaya gadhah gedhé lan arah, saèngga gaya minangka besaran vektor. Ékan SI ingkang dipun-ginakaken kanggé ngukur gaya inggih punika Newton (lambang ingkang dipun-ginakaken inggih punika N). Adhedhasar Hukum II Newton,satunggaling barang kanthi massa konstan badhé dipunrikataken sami kaliyan gaya netto tumrap ingkang katindakaken lan berbanding kuwalik kaliyan massa.

Ékan Ukuran[besut | besut sumber]

Ékan SI ingkang dipun-ginakaken kanggé ngukur gaya inggih punika newton (N), ingkang ekivalen kaliyan kg.m.s-2. Ékan SCG langkung rumiyin inggih punika dyne. Gegayutanipun F= m.a saged dipun-ginakaken pundi kemawon.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "glossary". Earth Observatory. NASA. Retrieved 2008-04-09. Force: Any external agent that causes a change in the motion of a free body, or that causes stress in a fixed body.