Newton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Newton yakuwi satuan SI turunan kang lambangé N, kang kagolong ing salah sijiné satuan saka gaya, jenengé dijupuk saka asmané Sir Isaac Newton, fisikawan kang nemukaké satuan iki. Sanewton/siji newton yakuwi gedhené gaya kang diperlukaké kanggo gawe piranti kang massané sakilo/sakilogram nemuni percepatan, gedhené sameter nggal detik. Satus kilogram pada dene karo 980 newton

Definisi
1 N = 1 kg.m.s-2
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Newton&oldid=835864"