Iklim

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Iklim iku kahanan rata-rata cuaca ing wektu dawa. Studi ngenani iklim disinaoni ing météorologi. Iklim ing bumi banget dipangaruhi déning posisi srengéngé marang bumi. Ana sapérangan klasifikasi iklim ing bumi iki sing ditemtokaké déning panggonan geografis. Sacara umum awake dhéwé bisa nyebutaké minangka iklim tropis, lintang nengah lan lintang dhuwur. Èlmu sing nyinaoni ngenani iklim ya iku klimatologi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iklim&oldid=965532"