Retikulum endoplasma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jaringan Reticulum endoplasma ing saubengé nukleus

Retikulum Endoplasma (RE, utawa endoplasmic reticula) iku organel kang bisa tinemu ing saben sèl eukariotik. Retikulum Endoplasma minangka pérangan sèl kang dumadi saka sistem membran. Ing saubengé Retikulum Endoplasma iku ana pérangan sitoplasma kang karan sitosol utawa cytosol. Retikulum Endoplasma dhéwé dumadi saka ruangan-ruangan kothong kang ditutupi nganggo membran kanthi kandel 4 nm (nanometer, 10−9 mèter). Membran iki magepokan langsung karo selimut nukleus utawa nuclear envelope.