Retikulum endoplasma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jaringan Reticulum endoplasma ing saubengé nukleus

Retikulum Endoplasma (RE, utawa endoplasmic reticula) iku organel sing bisa ditemokaké ing saben sèl eukariotik. Retikulum Endoplasma minangka bagéan sèl sing dumadi saka sistem membran. Ing saubengé Retikulum Endoplasma iku ana bagéan sitoplasma sing disebut sitosol utawa cytosol. Retikulum Endoplasma dhéwé dumadi saka ruangan-ruangan kothong sing ditutupi nganggo membran kanthi kandel 4 nm (nanometer, 10-9 meter). Membran iki magepokan langsung karo selimut nukleus utawa nuclear envelope.