Péroksisom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Peroksisom)

Péroksisom (basa Inggris: peroxysome) iku organel sing kabungkus déning membran tunggal saka lipid dwilapis sing ngandhut protèin pencerap (reseptor). Peroksisom ora nduwèni genom lan ngandhut watara 50 enzim, kayadéné katalase lan ureat oksidase sing ngristal ing punjeré. Peroksisom ditemokaké ing kabèh sèl eukariota.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Péroksisom&oldid=944404"