Péroksisom

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Peroksisom)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Péroksisom (basa Inggris: peroxysome) iku organel sing kabungkus déning membran tunggal saka lipid dwilapis sing ngandhut protèin pencerap (reseptor). Peroksisom ora nduwèni genom lan ngandhut watara 50 enzim, kayadéné katalase lan ureat oksidase sing ngristal ing punjeré. Peroksisom ditemokaké ing kabèh sèl eukariota.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Péroksisom ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Péroksisom&oldid=944404"