Sistem limfatik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sistem limfa manungsa.

Sistem limfatik iku siji sistem sirkulasi sekunder kang fungsiné ngilèaké limfa utawa getah bening ing njeron awak. Limfa (dudu limpa) asalé saka plasma getih kang metu saka sistem kardiovaskular nuju jaringan sekitaré. Cuwèran iki banjur diklumpukaké déning sistem limfa liwat prosès difusi nuju klanjer limfa lan dibalèaké nuju sistem sirkulasi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sistem limfatik - edit

Simpul limfa | Limfa | Limfosit | Saluran limfa | Duktus toraks | Sumsum balung | Limpa | Timus | Amandel

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin