Sistem limfatik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sistem limfa manungsa.

Sistem limfatik iku sawijining sistem sirkulasi sekunder sing fungsiné ngilèaké limfa utawa getah bening ing njeron awak. Limfa (dudu limpa) asalé saka plasma getih sing metu saka sistem kardiovaskular nuju jaringan sekitaré. Cuwèran iki banjur diklumpukaké déning sistem limfa liwat prosès difusi nuju kelenjar limfa lan dibalèaké nuju sistem sirkulasi.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sistem limfatik - edit

Simpul limfa | Limfa | Limfosit | Saluran limfa | Duktus toraks | Sumsum balung | Limpa | Timus | Amandel

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_limfatik&oldid=813813"