Limfosit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Citra mikroskop èlèktron limfosit manungsa

Limfosit (en:lymphocyte) iku sajinis sèl getih putih sajeroning sistem kekebalan makluk vertebrata[1]. Ana rong kategori gedhé limfosit, limfosit mawa butiran gedhé (large granular lymphocytes) lan limfosit cilik. Limfosit duwé peranan wigati lan terpadu sajeroning sistem pertahanan awak.

Limfosit digawé ing sumsum balung ati (ing fetus) kanthi wangun awal sing padha nanging banjur ngalami diferensiasi. Limfosit bosa ngasilaké antibodi ing awak bocah lan bakal mundhak sairing karo tambahing umur.

Rujukan[besut | besut sumber]

Sistem limfatik - edit

Simpul limfa | Limfa | Limfosit | Saluran limfa | Duktus toraks | Sumsum balung | Limpa | Timus | Amandel