Granulosit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Eosinofil

Granulosit (Inggris: granulocytes, polymorphonuclear, PMN) ya iku sawijiné sub-golongan sèl getih putih (leukosit) kang duwé granula ing jero sitoplasma.[1] Granulosit uga éwoning sèl kang kawangun saka butir-butir cilik kang isiné sitoplasma.[2] Telung jinis granulosit kanthi inti sel (nukléus) kang béda disèkrèsiké déning sungsum balung minangka protèin.[1] Granulosit iku jinis saka lèukosit (kaya ta neutrofil, basofil, eosinofil) kang ngeculaké bahan kimia racun kanggo matèni mikroorganisme lan memediasi réaksi alèrgi.[1]. Granulosit asring njupuk paraga sepisanan sasuwéné infèksi. Granulosit nyerang penyusup kang cacahé akèh lan banjur dipangan nganti mati.[1] Nanah ing tatu kang kena infèksi, mligi ana granulosité kang wis mati. Sawatara saka granulosit mirunggan nyerang parasit kang luwih gedhé kaya ta cacing mikro.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Granulosit
  2. Artikata Granulosit(diundhuh 18 Dhésèmber 2012)