Basofil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Basofil

Basofil inggih punika salah satunggaling jinis leukosit ingkang wosipun lan saged ngeculaken histamin lan serotonin sadangunipun respon kekebalan badan.[1] Gunggungipun basofil mindhak nalika reaksi alergi.[1] Basofil punika granulosit kanthi gunggungipun ingkang paling sekedhik, inggih punika kinten-kinten 0,01 - 0,3% saking sirkulasi leukosit. Basofil gadhah kathah granula sitoplasma ingkang nutupi inti lan ngandhut heparin lan histamin.[2] Ing salebeting jaringan, basofil dados “mast cells” lan gadhah panggénan-panggénan kanggé nèmplekaken IgG lan degranulasinipun ingkang dipunhubungaken kaliyan prosès ngeculaken histamin.[2] Kagunan saking basofil inggih punika migunani nalika maringi tanggepan ing prastawa alergi.[2] Basofil gadhah sipat fagosit lan werninipun biru. Werni biru punika dipunjalari déning sèl basofil ingkang nyerep pewarna basa.[3]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Arti Basofil(dipunundhuh 1 Fèbruari 2013)
  2. a b c Pengertian Neutrofil, Eosinofil, lan Basofil(dipunundhuh 1 Fèbruari 2013)
  3. Fungsi dan Macam-macam sel darah putih(dipunundhuh 1 Fèbruari 2013)