Basofil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basofil

Basofil inggih punika salah satunggaling jinis leukosit ingkang wosipun lan saged ngeculaken histamin lan serotonin sadangunipun respon kekebalan badan.[1] Gunggungipun basofil mindhak nalika reaksi alergi.[1] Basofil punika granulosit kanthi gunggungipun ingkang paling sekedhik, inggih punika kinten-kinten 0,01 - 0,3% saking sirkulasi leukosit. Basofil gadhah kathah granula sitoplasma ingkang nutupi inti lan ngandhut heparin lan histamin.[2] Ing salebeting jaringan, basofil dados “mast cells” lan gadhah panggénan-panggénan kanggé nèmplekaken IgG lan degranulasinipun ingkang dipunhubungaken kaliyan prosès ngeculaken histamin.[2] Kagunan saking basofil inggih punika migunani nalika maringi tanggepan ing prastawa alergi.[2] Basofil nggadhahi sipat fagosit lan werninipun biru. Werni biru punika dipunjalari déning sèl basofil ingkang nyerep pewarna basa.[3]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Arti Basofil(dipunundhuh 1 Fèbruari 2013)
  2. ^ a b c Pengertian Neutrofil, Eosinofil, lan Basofil(dipunundhuh 1 Fèbruari 2013)
  3. ^ Fungsi dan Macam-macam sel darah putih(dipunundhuh 1 Fèbruari 2013)