Antibodi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tiap antibodi mengikat pada antigen spesifik.

Antibodi (Basa Inggris: antibody, gamma globulin) inggih punika glikoprotein kaliyan struktur katamtu ingkang dipunsèkrèsiakén saking pencerap[1] limfosit-B yang telah teraktivasi menjadi sel plasma,[2] dados respon saking antigen katamtu saha reaktif dening antigen kasebut .[3] Sistém imunitas manungsa dipuntentuaken dèning kemampuan salira kanggè mroduksi antibodi kanggè ngèlawan antigèn. Antibodi sagéd dipuntemuaken ing gétih utawa kélénjar awak vèrtèbrata ing sanèsipun, saha dipunginaakén dèning sistem kekebalan tubuh kangge ngidentifikasiaken saha netralisasiaken benda asing kadasta baktèri lan virus. Molèkul antibodi ngèdar ing salébéting pembuluh darah saha mlébét jaringan tubuh ngélampahi prosès peradangan.[3] sédaya asalipun saking sékédik struktur dasar ingkang dipunwastani rantai. Sabén antibodi gadahi kalih rantai beratageng saha kalih rantai enting.[4]

Wontén pintén-pintén tipé ingkang bèntén saking rantai abot antibodi, saha pintén-pintén tipé antibodi ingkang bènten, ingkag dipunlébétakè ing salèbéting kelas (en:isotype) ingkang benten adedasar ing saben rantai abot. Lima isotype antibodi ingkang benten dipuntingali ing awak mamalia saha mainkan peran ingkang benten saha ngarahaken respon imun ingkang trep kangge saben tipe benda asing ingkang berlawanan ingkang mlebet salebeting awak, [5] inggih punika: IgG, IgM, IgA, IgD lan IgE, ingkang gadahi bentenipun area C.

The secreted mammalian IgM has five Ig units. Each Ig unit (labeled 1) has two epitope binding Fab regions, so IgM is capable of binding up to 10 epitopes.

Antibodi punika kagolong jenis protein ingkang dipunsekresiaken dening sel plasma (sel B terdeferensiasi) ingkang gegayutan kaliyan antigen katamtu, dipunsebat ugi imunoglobulin. Sedaya molekul antibodi gadahi gadahi struktur bentukipun Y ingkang sami, saha bentuk monomer kaperang saking kalih rantai abot identik saha kalih rantai enting identik. [6].

Several immunoglobulin domains make up the two heavy chains (red and blue) and the two light chains (green and yellow) of an antibody. The immunoglobulin domains are composed of between 7 (for constant domains) and 9 (for variable domains) β-strands.

Antibodi menika biomolekul ingkang kasusun saking protein lan dipunbentuk dados respons kaliyan kawontenan benda-benda asing ingkang mboten dipunkehendaki ing salebeting salira kita. Benda-benda asing punika dipunsebat antigen. Menawi wonten ing benda-benda asing ingkang mlebet ing salebeting salira dipunbetahaken 10-14 dinten kangge mbentuk antibodi. Antibodi dipunasilaken dening limfosit B utawi sel-sel B. Antibodi dipunginaaken kangge netralaken utawi nghancuraken antigen ingkang mlebet ing salebeting salira. Saben detik sekitar 2.000 molekul antibodi dipunproduksi dening sel-sel B. Salah satunggaling tuladha prekawis ingkang nglibataken antibodi inggih punika menawi kulit kita kena infeksi amargi luka mila badhe timbul nanah. Nanah punika limfosit utawi sel-sel B ingkang mati saksampunipun berperang nglawan antigen. Antibodi saged dipunpanggihaken ing aliran darah lan cairan nonseluler. Antibodi nggadahi struktur molekul ingkang jumbuh kaliyan antigen secara sempurna, kadastaanak kunci kaliyan lubangipun. Saben jenis antibodi spesifik kaliyan antigen jenis katamtu.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antibodi&oldid=834754"