Sistem otot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sistem otot manungsa

Sistem otot iku sistem organ ing kéwan lan manungsa sing ngidinaké makluk kasebut obah. Sistem otot ing vertebrata dikontrol déning sistem saraf, sanajan sapérangan otot (kaya otot jantung) bisa obah sacara otonom. Manungsa dhéwé duwé kurang luwih 650 jenis otot rangka. Otot kapérang dadi 3, yaiku:

  1. Otot Lurik
  2. Otot Jantung
  3. Otot Polos
Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_otot&oldid=855464"