Sistem integumen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sistem integumen iku sistem organ kang mbédaaké, misahaké, ngreksa, lan mènèhi informasi kéwan tumrap lingkungan sakiteré. Sistem iki asring arupa pérangan sistem organ kang gedhé dhéwé kang nyakup kulit, rambut, wulu, sisik, kuku, kelenjar kringet lan prodhuké (kringet utawa yiyid). Tembung iki asalé saka basa Latin "integumentum", kang artiné "panutup".

Sistem integumen - edit

Kulit | Kelenjar kringat | Kelenjar lenga | Rambut | Kuku

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin