Sistem integumen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sistem integumen iku sistem organ sing mbédaaké, misahaké, ngreksa, lan mènèhi informasi kéwan tumrap lingkungan sakitaré. Sistem iki asring arupa bagéan sistem organ sing paling gedhé sing nyakup kulit, rambut, wulu, sisik, kuku, kelenjar kringet lan prodhuké (kringet utawa lendir). Tembung iki asalé saka basa Latin "integumentum", sing artiné "panutup".

Sistem integumen - edit

Kulit | Kelenjar kringat | Kelenjar lenga | Rambut | Kuku

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_integumen&oldid=813891"