Wiji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wiji ing lombok abang kang kabukak

Wiji (basa Latin:semen) iku bakal wiji (ovulum) saka Spermatophyta kang wis mateng. Wiji bisa kalindhungi déning organ liya (woh, ing Angiospermae utawa Magnoliophyta) utawa ora (ing Gymnospermae). Saka pandelengan évolusi, wiji arupa embrio utawa tetuwuhan cilik kang kamodhifikasi saéngga bisa tahan luwih suwé ing kaanan kurang selaras kanggo tuwuh. (Pirsani pagiliran keturunan).

Pirsanana uga[besut | besut sumber]