Wiji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wiji ing lombok abang kang kabukak

Wiji (basa Latin:semen) iku bakal wiji (ovulum) saka Spermatophyta kang wis mateng. Wiji bisa kalindhungi déning organ liya (woh, ing Angiospermae utawa Magnoliophyta) utawa ora (ing Gymnospermae). Saka pandelengan évolusi, wiji wujud embrio utawa tetuwuhan cilik kang kamodhifikasi saéngga bisa tahan luwih suwé ing kaanan kurang selaras kanggo tuwuh. (Pirsani pagiliran keturunan).

Pirsanana uga[besut | besut sumber]