Embrio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Embrio (lan sawijining berudu) Rana rugosa, sajenis kodhok.

Embrio (basa Yunani: έμβρυον) iku sawijining eukariota diploid multisel sajeroning tahap paling awal saka perkembangan.

Sajeroning organisme sing tangkar tumangkar sacara seksual, nalika siji sèl sperma mbuahi ovum, asilé iku siji sèl sing diarani zigot sing duwé kabèh DNA saka kaloro wong tuwané. Sajeroning tetanduran, kéwan, lan sapérangan protista, zigot bakal wiwit mbelah sacara mitosis kanggo ngasilaké organisme multiselular. Asil saka prosès iki diarani embrio.

Ing kéwan, perkembangan zigot dadi embrio dumadi liwat tahapan sing ditepungi minangka blastula, gastrula, lan organogenesis.

Ing tetanduran, istilah embrio mung dinggo kanggo tetanduran cilik sing kabentuk sajeroning wiji sing ana sajeroning kahanan dormansi, nunggu kondhisi lingkungan sing cocog kanggo ngecambah.

Pirsani uga[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Zigot
Tahap perkembangan manungsa
Embrio
Diganti déning:
Janin


Pranala njaba[besut | besut sumber]