Embrio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Embrio (lan sawijining berudu) Rana rugosa, sajenis kodhok.

Embrio (basa Yunani: έμβρυον) iku sawijining eukariota diploid multisel jroning tahap paling awal saka perkembangan.

Jroning organisme sing tangkar tumangkar sacara seksual, nalika siji sèl sperma mbuahi ovum, asilé iku siji sèl sing diarani zigot sing nduwèni kabèh DNA saka kaloro wong tuwané. Jroning tetanduran, kéwan, lan sapérangan protista, zigot bakal wiwit mbelah sacara mitosis kanggo ngasilaké organisme multiselular. Asil saka prosès iki diarani embrio.

Ing kéwan, perkembangan zigot dadi embrio dumadi liwat tahapan sing ditepungi minangka blastula, gastrula, lan organogenesis.

Ing tetanduran, istilah embrio mung dinggo kanggo tetanduran cilik sing kabentuk jroning wiji sing ana jroning kahanan dormansi, nunggu kondhisi lingkungan sing cocog kanggo ngecambah.

Pirsani uga[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Zigot
Tahap perkembangan manungsa
Embrio
Diganti déning:
Janin



Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Embrio&oldid=827667"