Sato kéwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kéwan)
Kéwan
Kalamangsa: KriogeniumSaiki, Cithakan:Long fossil range
Animal diversity.png
Klasifikasi ngèlmiah
Dhomain: Eukaryota
Karajan: Animalia
Linnaeus, 1758
Filum
Sinonim

Kéwan, iku organisme sing digolongké ing karajan Animalia utawa Metazoa. Kéwan iku makluk urip sing ana ing alam semesta. Kéwan bisa kasusun saka siji sèl (uniselular) utawa akèh sèl (multiselular).

Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 golongan utama, ya iku kéwan nduwé balung mburi lan kéwan tanpa balung mburi.

Kéwan uga diklasifikasiké miturut jinis panganané.

Sato Kéwan[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki, pratélan sato kéwan dituduhaké.

Manuk[besut | besut sumber]

Kleru?[besut | besut sumber]

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]