Trichinella spiralis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Trichinella spiralis disebat uga karo Cacing Otot ya iku Kewan saka anggota Avertebrata kang kagolong ning filum Nematoda.[1] Cacing iki nyebabkaké lelara trichinosis ning Manungsa, babi, utawa tikus. Parasit iki mlebu ning awaké manungsa liwat daging babi kang dimasaké kurang mateng. Ning sajroning usus manungsa, larva dadi cacing. Cacing iki obah nyedhaki otot liwat pembuluh limfa utawa getih lan salanjuté dadi cacing diwasa. Kanggo nyegah infeksi déning cacing iki, daging kuduné dimasak nganti mateng supaya cacing sing isih enom iku mati.[2][3][4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1 : Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 ( no.jil.lengkap) / ISBN 978-979-068-130-9.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)
  2. ^ Purves et al. 2004
  3. ^ Raven et al. 2005
  4. ^ [A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN 979-781-726-1.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)