Ctenophora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ctenophora
Haeckel Ctenophorae.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Dhomain: Eukaryota
Karajan: Animalia
Filum: Ctenophora
Kelas

Ctenophora/Coelentrata (/ˈtɛnəfɔər/ utawa /ˈtiːnəfɔər/) ya iku filum. Anggota saka filum iki dhapuré kéwan uwur-uwur meski kanthi klasifikasi béda filum. Ctenophore asalé saka basa Yunani kteno-, kteis, kang artiné "sisir" lan-phore, kang artiné "nggawa" kang manawa ning basa Latin karan ctenophorus.