Calcarea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Calcarea
Haeckel Calcispongiae.jpg
"Calcispongiae" saking Kunstformen der Natur déning Ernst Haeckel', 1904
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Porifera
Klas: Calcarea
Ordo

Calcarea (basa latinipun calcare = kapur) utawi calcispongiae (basa latin, calci = kapur, spongia = spons) inggih punika kéwan cilik saking anggota filum Porifera, balung-balung ingkang wonten ing awaké Calcarea punika kasusun saking kalsium karbonat.

Padatanipun, Calcarea punika alit sanget, ananging gadhah dhuwur kinten-kinten 3-4 inci. Saka 15.000 spésies, ananging namung wonten 400 jinis porifera ing donya ingkang dipunanggep kelas Calcarea. Awake warnané pucet, wujudé kaya vas kembang, dompet, kendi, utawa silinder.

Struktur awake ana dalan banyu askonoid, sikonoid, utawa leukonoid. Calcarea punika urip ning segara kang cethék, tuladhane kaya sycon, Clathrina, kaliyan Leucettusa lancifer.

Pranala njawi[besut | besut sumber]