Blangkas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Belangkas)
Belangkas
Sepasang belangkas (mimi-mintuna)
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Chelicerata
Kelas: Xiphosura
Ordo: Xiphosurida
Kulawarga: Limulidae
Genera
Horseshoe_crab_female.jpg

Blangkas, kepiting ladam, mimi, utawa mintuna, ya iku pira-pira jinis kéwan kang beruas (artropoda) kang mnggoni perairang cethèk wewengkon paya-paya lan kawasan mangrove kang awujud kaya ladam jaran kang nduwèni buntut. kabèh iku (papat jinis) kalebu kulawaèrga limulidae lan dadi wakil saka bangsa Xiphosurida kang isih tahan urip. Citakan vosil kéwan iki ora ngalami perubahan wujud ateges saka masa Devon (400-250 yuta tahun kang kapungkur) katimbang karo wujud kang saiki, senajan jinisé ora padha. Mimi ya iku jeneng sajronin basa Jawaé kanggo kang jinis lanang lan mituna kaanggo jinis wédok.

Jinis-jinis[besut | besut sumber]

saka papat jinis iki, namung L. polyphemus kang ora ditemukaké ing perairan Indonésia[1].

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Sekiguchi, K. 1988. Ecology. In: Sekiguchi, K. (Ed). Biology of Horse-shoe Crabs. Science House Co. Ltd, Tokyo. pp. 50-68.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Blangkas&oldid=1056443"