Cacing tambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Necator americanus dan Ancylostoma duodenale
Hookworms.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Nematoda
Klas: Secernentea
Ordho: Strongiloidae
Famili: Ancylostomatidae
Génus: Necator/Ancylostoma
Spesies
N. americanus
A. duodenale

Cacing tambang ya iku cacing parasit (nematoda) kang urip ning usus cili inangé, manungsa. Ana rong jinis spésies cacing tambang kang racaké nyerang manungsa, Ancylostoma duodenale lan Necator americanus. Necator americanus akèh ditemoni ning Amérika, Sub-Sahara Afrika, Asia Tenggara, Tiongkok, lan Indonésia, sawetara A. duodenale luwih akèh di temoni ning Timur Tengah, Afrika Utara, India, lan Éropah pérangan selatan. Watara saprapat penduduk donya kang keinfeksi déning cacing tambang. Infeksi asring tinemu ning laladan kang anget lan adem, karo tingkat karesikané kang elek. wentuké infektif saka cacing mau ya iku wentuk filariform. Sawisé cacing mau netes saka endhoge, bakal metu larva rhabditiform kang bakale tambah gédhé dadi larva filarifor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]